Kan je afbeeldingen opslaan uit een Word document?

Is er een manier om afbeeldingen op te slaan uit een Word document (docx)? Ja, er is een handmatige manier per afbeelding, een macro oplossing voor het opslaan van alle afbeeldingen in een keer naar een folder en een simpele .zip oplossing waar de afbeeldingen al in een folder blijken te staan.

De standaard wijze voor een enkele afbeelding

Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding. Selecteer ‘Save as Picture’. Selecteer de folder waar je de afbeelding in wilt opslaan. Kies de gewenste extensie (standaard zijn de afbeeldingen in Word .png, maar ook .jpg, .gif, .tif of .bmp zijn mogelijk).

Save as picture

De macro oplossing voor meerdere afbeeldingen

Kopieer de onderstaande macro in het Word document (Alt F11 \ThisDocument). Bij deze oplossing worden de afbeeldingen als grafisch bestand opgeslagen in C:\Users\user\AppData\Local\Temp en hernoemd naar de Word bestandsnaam met volgnummer en de standaard extensie .png.

De eenvoudige oplossing

Kopieer het Word-bestand. Wijzig de extensie naar .zip. Open dit zip-bestand en ga daarin naar de folder .zip\word\media. Daarin staan alle afbeeldingen uit het Word document klaar voor gebruik als grafisch bestand met extensie .png (Portable Network Graphics).

Oudere Office <2007

Werk je nog met Office 2007, dan is er niet de optie om de afbeelding op te slaan, wel om te kopieren. Sla dan eerst het document op als een docx, en kies dan de voorgaande optie om een zip-bestand te maken. Of maak gebruik van externe programma’s waarheen je de afbeelding kopieert, alvorens op te slaan. Dit kan bijvoorbeeld met Paint, maar er zijn ook vele andere (gratis) programma’s, zoals IrfanView.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Word oplossing. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *