Winnaars zijn in balans

Deze maand (zie MT van 24-06-2011) werden de winnaars van de Best Managed Companies 2011 bekend gemaakt. Bedrijven zijn getoetst aan de hand van het Business Maturity Model, waarin afzonderlijke bedrijfsprocessen worden beoordeeld. Wat blijkt?

Goed scorende bedrijven (en daarmee 30% succesvoller) hebben juist de integratie van de bedrijfsprocessen goed voor elkaar!

Organisaties in balans zijn flexibel en “hebben minder zwakke schakels die de boel ophouden”. Dit sluit natuurlijk direct aan bij het gedachtengoed van de op 11 juni 2011 overleden Eliyahu Moshe Goldratt, de bedenker van de Theory of constraints (afgekort: TOC). Hier worden de zwakste schakels in kaart gebracht, om die vervolgens zoveel mogelijk te ontzien of op te heffen. Deze ‘bottleneck’ kan een bestaand proces zijn, dat in de watten moet worden gelegd, of een proces, dat gebaseerd blijkt op verkeerde aannames en radicaal moet worden omgegooid. In balans komt de organisatie door het wegnemen van knelpunten in de gehele keten.

Het Business Maturity Model (BMM) is ontwikkeld door Deloitte in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Het BMM benoemt vijf gebieden waarop een bedrijf is gebaseerd: Strategie & Beleidsvorming, Organisatie & Processen, Besturing & Beheersing, Informatietechnologie en Mensen & Cultuur. Binnen die gebieden zijn vier ontwikkelingsniveaus mogelijk, die de mate van ontwikkeling van de organisatie in dat gebied aangeven. Bedrijven waarbij de vijf gebeiden in evenwicht zijn, presteren gemiddeld 30 procent beter dan de markt.

Business Maturity Model - Evenwicht geeft het beste resultaat

Wilt u ook beter dan de markt presteren? Dan wilt u ook uw processen begrijpen en de knelpunten in kaart kunnen brengen! Process-it.nu heeft de ervaring om u het inzicht in uw processen te geven en knelpunten gezamenlijk op te lossen.

Achtergrond informatie:

 

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *