Beveiligingsupdate stopt besturingselementen

Help, mijn buttons werken niet meer!

  • Bent u ook een gebruiker van Microsoft Office 2007, 2010, en/of 2013?
  • Gebruikt u in Excel buttons voor het uitvoeren van macro’s?

Werken deze buttons (besturingselementen) niet meer of krijgt u na de update van 9 december 2014 het foutbericht ‘Kan geen object invoegen’ in een ActiveX-aangepaste Office-oplossing nadat de beveiligingsupdate MS14-082 is geïnstalleerd?

Dat is even schrikken! Gelukkig is er een aanvullende handmatige actie die dit kan oplossen. Op internet zijn vele gebruikers aan het zoeken naar mogelijke oplossingen en staan op forums deeloplossingen. Microsoft heeft helaas (pas) 5 dagen voor deze update misser een aanvullende handmatige actie om de buttons weer te laten werken. De button tekst format is wel iets aangepast, maar het uitvoeren van macro’s kan dan weer.

Overigens geldt deze update alleen voor de EMBED(“Forms.CommandButton.1″;””) en niet voor ingevoegde plaatjes waar een macro aan is gekoppeld. Deze blijven gewoon werken.

Office maakt gebruik van extender-bestanden met de extensie .exd. Deze worden automatisch opnieuw gemaakt wanneer u besturingselementen in bijv. Excel gebruikt. Deze bestanden staan in de volgende Windows folders:

  • %AppData%\microsoft\forms
  • %TEMP%\excel8.0
  • %TEMP%\word8.0
  • %TEMP%\PPT11.0
  • %TEMP%\vbe

Als u de .exd bestanden uit deze folders verwijderd, zouden de buttons weer moeten gaan werken.

Wanneer u gebruik maakt van Office 2013 dan moet u een extra stap doen: een online herstel van het Office programma via Configuratiescherm\Programma’s\Programma’s en onderdelen

Selecteer het Microsoft Office 2013 programma en klik op Wijzigen. Voer een online herstel uit. Na installatie moet u wel opnieuw inloggen of uw productcode ingeven.

De besturingselementen werken daarna weer.

 

Dit bericht is geplaatst in Artikelen, Excel oplossing met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *