Succeskaart

Tijdens de Open Coffee bijeenkomst van 25 mei 2011 faciliteert Ralf Hanekamp van Process-IT.nu een interactieve kennisdeling. Centraal staat de bewustwording van processen en de invloed die je zelf hebt op de verbetering van processen. Of het nou gaat om een complex bedrijfsproces op de werkvloer of het proces van deelnemen aan een netwerkbijeenkomst, een proces kun je pas verbeteren als je het begrijpt.

Op interactieve wijze heb ik de deelnemers laten kennismaken met een methode om juist dat inzicht te krijgen in processen. Tot welk inzicht leidt bekrachtigend denken? Van onbewust naar bewust in een timebox van 15 minuten! Een inzicht dat direct bijdraagt aan het bedrijfsresultaat.

Aan het eind van de bijeenkomst kregen de deelnemers de kaart in handen voor het bewust vergroten van het zakelijk succes > De ‘Succeskaart’.

Wat is een proces?
Een proces is een reeks samenhangende activiteiten gericht op het realiseren van een bepaald doel. Processen zijn verankerd in de dagelijkse praktijk. Sommige organisaties laten hun processen ‘als vanzelf’ ontstaan. Continue verbeteraars gaan er juist heel bewust mee om. Ook het netwerken is een proces. Bent u bewust van uw doel? Stuurt u uw activiteiten?

Om als organisatie en als mens continu te kunnen verbeteren is de invloed van het gedrag van de medewerkers bepalend. Een verandering geeft onzekerheid, omdat niet direct duidelijk is hoe de nieuwe situatie eruit gaat zien. Inzicht in het proces, betrokkenheid en open communicatie geven vertrouwen, ruimte geven of krijgen ontplooit nieuwe initiatieven en zet aan tot bekrachtigend denken. Dit toepassen is ‘Sociale Innovatie‘!

15 minutes StoryBoard behorend bij de PresentatieSlides

Bedankt voor jullie geweldige komst.

  1. Ten eerste geweldig omdat jullie er bewust voor hebben gekozen hier met andere ondernemers inspiratie voor succes op te doen.
  2. Ten tweede geweldig omdat jullie als ochtendprogramma mijn presentatie hebben gekozen in plaats van het ondernemerscongres ArnhemNijmegen waar Jort Kelder topondernemer jeansspecialist Jan Peters (Score Group B.V.) en Claudia Willemsen (kleertjes.com) interviewt.

Het is vanmiddag nog mogelijk om de topcoaches Remco Claassen, Marc Lammers, Jeroen Busscher en René C.W. Boender te zien inspireren in de middag, maar dan heb je het succes al in handen!

Mijn naam is Ralf Hanekamp van Process-IT.nuvoor inzicht in uw processen. Ik ben als procesfacilitator gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van complexe (bedrijfs)processen.

Door alert luisteren, samenvatten en doorvragen kom ik tot scherpe analyses en passende oplossingen. Van visie tot automatisering; ik faciliteer, implementeer en optimaliseer.

Echter, iedereen zegt te kunnen luisteren en te weten hoe processen lopen. Wat zijn processen?

  • Bedrijfsproces
  • Liedjes
  • Kook recept
  • Montageplan Billy boekenkast van Ikea
  • Denkproces > NLP, in het denken zit de oplossing voor bekrachtigend denken.

    Succeskaart - Copyright Process-IT.nu

Uitleg proces van bekrachtigend denken
In welke situatie zit je NU?
Plan: Wat is je doel en hoe erg verlang je daar naar? Heb je jouw doel SMARTI? Do: KIES! Wat houd je tegen? Denk niet in problemen! KIES! Wat heb je nodig? Denk in mogelijkheden! Check: Visualiseer het doel. Heb je met de mogelijkheden het doel bereikt? Act: Doe zoals je hebt gezegd dat je gaat doen. Alleen dan kan je jouw doel bereiken en op die positie blijven.

De presentatie ging geweldig en de door mij ontwikkelde Succeskaart is door de aanwezigen met veel enthousiasme ontvangen. Veel leuke complimenten ontvangen. Deelnemers kregen nieuwe inzichten. Het uitdelen van Smarties gaf goede gesprekstof en zette de aanwezigen aan het denken. Ze gingen met een SMARTies doel weer naar huis/werk.

 

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *