Snel, Standaard en Simpel: Outlook contactgegevens in Word

Wanneer u in Word contactgegevens wilt gebruiken die al staan in uw Outlook contacten, kunt u deze makkelijk in het document plaatsen. Een complete mailmerge voor één adres is wat teveel gevraagd. Het enige dat u hoeft te doen, is het oproepen van het adresboek. Hiervoor is een ‘verstopt’ commando ‘Address Book’ voor in de Quick Access Toolbar. Deze kunt u eenmalig instellen, zodat het commando altijd bovenaan in de Quick Access Toolbar staat.

Ga naar ‘Customize Quick Access Toolbar’ en selecteer ‘More Commands’.

Outlook Contactgegevens in Word 1Outlook Contactgegevens in Word 2

Kies in het veld ‘Choose commands from’ voor ‘All Commands’. Zoek naar ‘Address Book’, selecteer dit commando en klik op ‘Add’. Nu zal deze optie voor alle document beschikbaar zijn.

Outlook Contactgegevens in Word 3

Klik nu op het adresboek in de ‘Quick Access Toolbar’ en het Outlook adresboek zal openen. Selecteer de contact en de gegevens zullen in het Word-document worden gekopieerd.

Outlook Contactgegevens in Word 4 Outlook Contactgegevens in Word 5

Wanneer u deze optie gebruikt zullen de contactgegevens worden toegevoegd aan het Word document op de plek waar de cursor staat, in een eigen alinea zonder opmaak, vanuit het adres dat in Outlook is aangegeven als “Dit is het mailingadres”, op de volgende manier:

  • Voornaam Achternaam
  • Straat
  • Plaats, Postcode
  • Land

Gebruik de opmaak stijlen om het adres op te maken volgens de document eigenschappen.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *