Handleiding Quick Assist en Remote Utilities

Support op afstand handleiding

Quick Assist

Heeft de remote PC Windows 10 professional, laatste bijgewerkte versie? Dan is Quick Assist standaard. Ga naar Start > Windows-accessoires > Quick Assist

Ondersteuning geven

Log in met Microsoft Live ID, e-mail adres en wachtwoord Je krijgt een code. Geef die code aan degene aan wie je ondersteuning wilt geven.

Ondersteuning krijgen

Voor de verkregen code in en klik op verzenden. Klik vervolgens op Toestaan om uw scherm te delen.

Remote Utilities

Ga naar de website www.process-it.nu, op de home pagina, scroll helemaal naar beneden en klik op het oranje icoontje van Quick Support.

Door op het icoontje te klikken wordt ‘RU Support Process-IT.nu.exe gedownload. Er komen mogelijk meldingen van Windows of een antivirusprogramma. Klik op Uitvoeren of bij Meer informatie op Toch uitvoeren.

Norton Security geeft op basis van de bestandshistorie een waarschuwing dat dit bestand weinig is gedownload. Klik op ‘Dit programma toch uitvoeren’.

Het supportprogramma van Remote Utilities start op en het logo van Process-IT.nu wordt getoond met een Internet-ID. Onderaan het programmascherm staat ‘Klaar voor verbinding’.

Geef dit Internet-ID aan de persoon die jou ondersteuning kan geven. Er komt dan een Inkomende verbindingswaarschuwing ‘RU Externe toegang’. Klik op Ja. Jouw bureaublad wordt nu gedeeld totdat het programma weer wordt afgesloten.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *