Quick Assist – Hulp op afstand in Windows 10

Microsoft heeft een “alternatief” voor de supportsessie op afstand van marktleider Teamviewer tegelijkertijd met de Anniversary Update uitgerold. Dit is Quick Assist en kan gebruikt worden om anderen op afstand te helpen door het delen van het scherm.

Microsoft Quick Assist is een Windows 10-app waarmee twee personen een computer kunnen delen via een externe verbinding zodat ze elkaar kunnen helpen bij problemen met de computer. Beiden starten Quick Assist en de persoon die hulp biedt, verzendt een beveiligingscode naar de persoon die hulp nodig heeft. De persoon die hulp nodig heeft, voert de code in en geeft toestemming aan de persoon die hulp biedt om de controle over de computer over te nemen en hulp te bieden via de externe verbinding.

In een eerdere post had ik al geschreven over Remote Assistance mogelijkheden en beschikbare software, maar dit is nóg eenvoudiger. Er hoeft niets meer geïnstalleerd te worden, geen website bezocht te worden om een QuickSupport-bestandje te downloaden of geen inloggegevens opzoeken voor een online sessie. Deze Quick Assist is al aanwezig in Windows 10 vanaf versie 1607, welke in augustus 2016 is uitgerold. (Welke Windows versie je hebt kan je eenvoudig bekijken door in ‘Zoeken in Windows’ in de taakbalk in het zoekveld ‘winver’ te typen en de opdracht uit te voeren. Je krijgt dan een pop-up met de Windows versie.)

De werking

Start de app Quick Assist door in ‘Zoeken in Windows’ in de taakbalk het woordje ‘quick’ te typen. De eerste Bureaublad-app die verschijnt is de Quick Assist. Deze app staat ook in Start\Accessoires. Wil je jouw scherm delen, dan krijg je een beveiligingscode van degene die jou gaat helpen. Diegene hoeft alleen eenmalig in te loggen met het Microsoft (live/hotmail/..) account.

Natuurlijk zijn er nog verbeteringen mogelijk. Het werkt alleen op het Windows 10 platform, je kunt geen bestanden delen tussen de schermen, geluid wordt niet gedeeld en er is geen ’toegang zonder toezicht’ mogelijk.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *