Processen gestroomlijnd, handelingen geborgd – en dan?

Goed om vooruit te kijken.

De advocatuur verandert. De sterke groei is uit de markt. Zowel het bedrijfsleven en de overheid als particulieren bewaken hun uitgaven goed. Opdrachtgevers zijn steeds kritischer en willen (meer) inzicht in de gemaakte uren en de tarieven. De dienstverlening is competitiever geworden. Er is een daling in het aantal personeelsleden per advocaat. Resultaat; de marges staan onder druk, de advocaat moet aan de slag! Het kantoor moet snel en effectief op marktveranderingen kunnen reageren.

Om de continuïteit te waarborgen moeten kantoren o.a. kostenefficiënter werken. Inzicht in de processen vergroot het kostenbewustzijn. Vernieuwende ICT kan de werkprocessen vereenvoudigen. Een uniforme en gestandaardiseerde werkwijze geborgd in een handboek vergroot de efficiency en de kwaliteit van de juridische dienstverlening. Vervolgens vertaalt deze kwaliteit van de juridische dienstverlening zich in de handelingen van de advocaat. Alertheid is geboden!  De markt verlangt een advocaat die continu zijn handelingen onder de loep neemt en oog heeft voor verbeteringen.

En als de organisatie dan goed is ingericht en uitgerust om de rechtzoekende te helpen en u moet aan de slag, dan wilt u geen verspillingen en belemmeringen van toezicht op toezicht op toezicht. De beroepsgroep moet juist nu aan de markt laten zien dat ze ruim voldoet aan de verordeningen. Dat deze regels al ‘common sense’ zijn. En dat staat of valt allemaal met het gedrag van de advocaat.

De eerste stap? Verkrijg inzicht in uw werkwijze en haal de verspilling uit uw bedrijfsprocessen. Moeilijk? Welnee, gebruik uw gezond verstand. Laat u in dit proces begeleiden voor het (ontwikkelen van het) optimale procesgedrag.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *