Microsoft Office Document Imaging (.mdi) bestanden bekijken?

In Microsoft Office 2010 is het programma ‘Microsoft Office Document Imaging’ (MODI) uit Office 2003 en 2007 niet meer opgenomen. Hierdoor kunt u met alleen Office 2010 geen .mdi documenten meer bekijken.

Een oplossing hiervoor is het installeren van MODI / MSPVIEW.EXE vanuit de Office 2007 CD of vanuit het gratis te downloaden Office SharePoint Designer 2007. In beide gevallen wordt MSPVIEW.EXE in de directory C:\Program Files\Common Files\microsoft shared\MODI\12.0 geïnstalleerd en de ‘Microsoft Office Document Image Writer’ wordt als printer weer aangemaakt. Het programma is op te starten vanuit de Microsoft Office-hulpprogramma’s in het Start menu (Microsoft Office-hulpprogramma’s\Microsoft Office Document Imaging). Sla nieuwe scans nu op als .tif.

Wat moet u installeren om MODI weer te gebruiken?

Oplossingsstappen – MODI uit 2007 Office gebruiken met Office 2010

Zie ook: http://support.microsoft.com/kb/982760/nl – MODI installeren voor gebruik met Microsoft Office 2010
Veranderingen in Office 2010 – http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc178980.aspx
Installatie Microsoft Office Document Imaging

Microsoft Office Document Imaging

Als 2007 Office system niet is geïnstalleerd op een computer waarop Office 2010 is geïnstalleerd, is het mogelijk om via het installatieprogramma van 2007 Office system alleen MODI te installeren. Volg hiertoe de volgende stappen:

  • Start het installatieprogramma van 2007 Office.
  • Klik op Aanpassen.
  • Selecteer op het tabblad Installatieopties de optie Niet beschikbaar voor alle items behalve onder Microsoft Office Document Imaging en klik vervolgens op Nu installeren.
  • Klik op Sluiten.

Als u een standaardupgrade van 2007 Office naar Office 2010 uitvoert, wordt MODI samen met 2007 Office verwijderd. Als u MODI wilt behouden, moet u de 2007 Office-installatie behouden. Volg hiertoe de volgende stappen:

  • Start het installatieprogramma van Office 2010.
  • Schakel het selectievakje Ik ga akkoord met de voorwaarden van de Gebruiksrechtovereenkomst in en klik vervolgens op Doorgaan.
  • Klik op Aanpassen.
  • Klik op het tabblad Upgrade op Alle vorige versies behouden en klik vervolgens op Nu installeren.
  • Klik op Sluiten.

Waarvoor werd MODI gebruikt?

Microsoft Office Document Scanning

Dit MODI-component wordt gebruikt voor het scannen van documenten en voor het op de computer beschikbaar maken van documenten die u met een geïnstalleerde scanner hebt gescand. Gebruik de service Windows Faxen en scannen als u documenten wilt scannen of gebruik Microsoft Office OneNote 2010.

Scannen kan overigens ook nog vanuit de standaard Microsoft Clip Organizer in het start menu van de Microsoft Office Tools, zodat hiervoor niet OneNote gebruikt hoeft te worden. Scannen kan ook in Word via onderstaande macro.
Sub Scanner()
On Error GoTo JBKBError
WordBasic.InsertImagerScan
JBKBError:
End Sub

Microsoft Office Document Image Writer-printerstuurprogramma

Het Microsoft Office Document Image Writer-printerstuurprogramma wordt meegeleverd bij MODI. Dit stuurprogramma stelt u in staat om eventuele Office-documenten op te slaan in de TIFF- of MDI-indeling. Het wordt aangeraden om gebruik te maken van het Microsoft XPS Document Writer-printerstuurprogramma of het Windows Fax-printerstuurprogramma.

MDI-bestanden weergegeven

Er zijn momenteel geen Microsoft-viewers beschikbaar voor het weergeven van MDI-bestanden in Office 2010. Als u een MDI-bestand wilt openen, moet gebruikmaken van een conversieprogramma van derden of u moet het bestand naar de TIFF-indeling converteren, zodat u het bestand vervolgens vanuit Office 2003 of 2007 Office in MODI kunt weergeven.

Optische tekenherkenning

MODI stelt u tevens in staat om Optische tekenherkenning (OCR) uit te voeren. Wanneer u OCR uitvoert, kunt u de tekst vervolgens vanaf een gescande afbeelding of fax naar een andere locatie kopiëren. Gebruik Microsoft OneNote 2010 als u de functionaliteit van deze functie wilt implementeren.

Added:
Microsoft Office Document Imaging allows users to scan hard copy documents and  import the contents into Microsoft Office programs. Microsoft dropped the Document Imaging tool from the Microsoft Office 2010 productivity suite. To find and install Microsoft Office Document Imaging, and use it with Microsoft Office 2010, you will need to use the workaround solution; install the Document Imaging component from Office 2007 or from the free SharePoint Designer 2007.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *