Mail2Folder niet geactiveerd?

De Mail2Folder-invoegtoepassing wordt geïnstalleerd als een invoegtoepassing voor Outlook met behulp van een MSI-bestand. De MSI-gebaseerde Windows Installer installeert een invoegtoepassing op basis van de VSTO-technologie van Microsoft (“VSTO” staat voor “Visual Studio Tools for Office”). VSTO is uitsluitend beschikbaar op Windows-versies van Microsoft Office; de Mac-edities van Microsoft Office bieden geen VSTO-invoegtoepassingen.

https://docs.microsoft.com/en-us/visualstudio/vsto/how-to-re-enable-a-vsto-add-in-that-has-been-disabled?view=vs-2022

Controleer Outlook COM-invoegtoepassingen

In de Outlook instellingen bij Invoegtoepassingen moet Mail2Folder bij de Beschikbare invoegtoepassingen staan. Laadgedrag: Laden bij opstarten is de waarde (3) uit de registry.

Staat Mail2Folder bij de Uitgeschakelde items, klik dan op Start, selecteer Mail2Folder Inschakelen.

Mail2Folder komt dan onder ‘Inactieve invoegtoepassingen voor toepassingen’ te staan. Klik dan op Start, en vink Mail2Folder aan.

Controleer het register

Start de Registry Editor (regedit)

De volgende instellingen zouden moeten staan in  [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\Outlook\Addins\ProcessITnu.Mail2Folder]

  • Description=Organiseren van ontvangen of verzonden e-mailberichten in Outlook mappen en Windows folders.
  • FriendlyName=Mail2Folder
  • LoadBehavior=dword:00000003
  • Manifest=file:///C:\Program Files (x86)\Process-IT.nu\Mail2Folder\Mail2Folder.vsto|vstolocal

Wanneer deze waarden er staan met LoadBehavior=3, dan start Mail2Folder wanneer Outlook wordt gestart. In sommige gevallen kan LoadBehavior de waarde 0 krijgen. Dan staat bij de COM-invoegtoepassingen bij Laadgedrag: Verwijderd.

Staat er de waarde 0? Sluit Outlook (in Taakbeheer mag outlook.exe niet meer actief zijn). Verander de waarde in 3. Herstart Outlook.

Meer informatie over het laadgedrag van add-ins kan worden gevonden op https://docs.microsoft.com/nl-nl/visualstudio/vsto/registry-entries-for-vsto-add-ins.

Start Outlook als Administrator

Wanneer het laadgedrag goed is en Mail2Folder kan nog steeds niet starten (nog niet in het lint te zien), dan zou je Outlook nog kunnen starten als Administrator. Selecteer daarvoor (de snelkoppeling van) Outlook met de rechtermuisknop en klik op ‘Uitvoeren als Administrator’.

Controleer de Logboeken in Microsoft Event viewer

In de Event Viewer (Eventvwr.msc) staan logboeken die kunnen helpen problemen te identificeren. Start de Event viewer vanuit het Windows zoekveld met het commando ‘eventvwr.msc’ (sneltoets Windows toets Windowstoets + R, commando eventvwr.msc).

Zoek naar de gebeurtenis in de Windows-logboeken/Toepassing “Outlook heeft de volgende invoegtoepassing(en) geladen:” of zoek op VSTO. Het logboek kan mogelijk een hint registreren waarom Mail2Folder niet start.

Microsoft houdt probleeminvoegtoepassingen in het register bij via de resiliency key. Als Office denkt dat een invoegtoepassing een probleem heeft, wordt de gebruiker gevraagd of hij de invoegtoepassing wil uitschakelen. Als de gebruiker op Ja klikt, wordt deze toegevoegd aan de DisabledItems key. Zodra een invoegtoepassing in de sleutel DisabledItems is geplaatst, wordt de invoegtoepassing standaard niet meer geladen. Om het te laden, ga naar Opties voor bestand > > Invoegtoepassingen > Uitgeschakelde items > Start en schakel het in. Sluit vervolgens Outlook en ga verder met de onderstaande registerinstellingen. Mail2Folder kan in de registry worden toegevoegd aan de DoNotDisableAddinList met een DWORD-waarde van 1.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Resiliency\DoNotDisableAddinList

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *