LinkedIn contacten uit adresboek

Ziet u in uw voorgestelde contactpersonen in LinkedIn ook contactpersonen die u daar niet zou verwachten, bijv. omdat er geen enkele link met LinkedIn te verwachten is?

Het is zo’n simpele vraag: “Bekijk wie u al kent op LinkedIn”… Gelukkig kunt u de ongewenste koppeling met adresboeken beheren!
Linked Contacten verwijderen 0

Mogelijk heeft u LinkedIn in een te snelle buttonklik onbedoeld toestemming gegeven voor het importeren van contacten uit uw adresboek. LinkedIn vraagt namelijk op de meest onverwachte of onhandige momenten via een rechtstreekse e-mail aan u, via de LinkedIn website of de Smartphone app of u mensen wilt toevoegen aan uw netwerk door het importeren van adressen uit andere gegevens bronnen, zoals uw Outlook.com (Hotmail) account, uw Gmail account en zelfs uw Outlook Exchange account. De ‘sluiten’ of ‘overslaan’ button van deze vraag is vaak moeilijk te vinden en voor u het weet zijn er gegevens gekoppeld aan LinkedIn.

Privacy gevoelig voor u, maar ook voor uw adresboekcontacten, omdat nu bij de voorgestelde contactpersonen ook alle e-mailadressen worden opgenomen van mensen die geen LinkedIn account hebben en na importeren een onpersoonlijke uitnodiging ontvangen om zich met u te verbinden op LinkedIn.

Voorkomen is beter dan genezen, maar soms kan het gebeuren dat er toch een adresboek is geïmporteerd. 1) Stuur nooit de onpersoonlijke e-mail naar deze contacten. 2) LinkedIn zal blijven vragen deze contacten uit te nodigen door ze in de voorgestelde contacten te plaatsen. Gelukkig kunt u deze contacten weer verwijderen uit LinkedIn.

Adresboekkoppeling ongedaan maken en contacten verwijderen

Ga naar Netwerk \ Connecties toevoegen en klik daar op het kleine tandwieltje met de naam “Geïmporteerde contacten beheren”.

Linked Contacten verwijderen 4

Hier staan al uw (per ongeluk) geïmporteerde contacten uit verschillende adresboeken. Klik op Alles selecteren en Geselecteerde contacten verwijderen. U verwijdert deze contacten alleen uit dit LinkedIn overzicht, niet uit LinkedIn of uit uw adresboek.

Linked Contacten verwijderen 5

Na deze actie heeft u weer een lege lijst van geïmporteerde contacten en krijgt u geen vervuiling of stuurt u onbedoelde uitnodigingen.

 

Dit bericht is geplaatst in Artikelen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *