Aanwijzing als gespreksleider voor kwaliteitstoetsen

Voldoen aan de verplichte kwaliteitstoetsen van de NOvA volgens artikel 26 van de Advocatenwet?
Leren van ervaringen, successen, problemen en uitdagingen in de dagelijkse werkpraktijk van collega’s of vakgenoten?

Kies voor intervisie onder leiding van deskundige gespreksleider Ralf Hanekamp | Process-IT.nu!

Intervisie in een groep van 3-8 advocaten. (Online) bijeen minimaal 8 uur per jaar (2-4 uur per dag) waarin je één of meer dilemma’s of vragen over je eigen functioneren, praktijkvoering of praktijkuitoefening kunt inbrengen en waarop je gestructureerde feedback gaat krijgen.

Maakt intervisie dat je een betere advocaat wordt?

Intervisie gaat over het helpen van elkaar (om inzicht te verkrijgen) door het stellen van goede vragen. Goede vragen zijn vragen die helpen, die iets in gang zetten bij de casusinbrenger, die inspelen op de antwoorden (geen nieuwsgierigheidsvragen, geen interpretaties, niet suggestief, niet veroordelend – wel stimulerend, toekomstgericht, richtinggevend, reflecterend). Intervisie gaat niet over de toepassing van het recht en kennis van het vakgebied, wel over inzicht in jouw gedrag en handelen en hoe je bewust ander gedrag kunt inzetten of je werkwijze kunt aanpassen om je werkproces te verbeteren. En daarmee word je een betere advocaat.

Met intervisie investeer je in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

Meer weten over procesverbetering of een door mij geleide intervisiegroep starten? Bel of mail me vrijblijvend voor het bespreken van de mogelijkheden. De groep kan bestaan uit advocaten uit hetzelfde of uit verschillende kantoren, zolang iedere advocaat zich veilig voelt om aan het overleg mee te doen.

#intervisie #advocaat #advocaten #inzicht #gedrag #procesverbetering

Check

In artikel 4.3a, eerste lid, onderdeel a, van de Verordening op de advocatuur is bepaald dat een advocaat verplicht is ieder kalenderjaar deel te nemen aan kwaliteitstoetsen onder begeleiding van een door de algemene raad aangewezen deskundige.

Kijk ook meteen naar het in april 2020 bijgewerkte modelkantoorhandboek over o.a. de kantoororganisatie, gestructureerde feedback en de verplichting te beschrijven hoe te voldoen aan de regels uit de Verordening op de advocatuur (artikel 6.4).

Zie deze link voor alle mogelijke gespreksleiders.

NB. Nu heeft de NOvA me in deze lijst gepromoveerd tot mr., maar als academische onafhankelijke procesbegeleider heb ik de titel Ir. Ing.

Dit bericht is geplaatst in Artikelen. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *